בין אם מדובר על מערכת יחסים קצרת טווח או זוגיות ארוכת שנים שנחתמה בהסכם נישואין חשוב להבין כי זוגיות צריך לתחזק לאורך זמן. הלהבה אף פעם לא נשארת גבוהה מעצמה ושני בני הזוג יצטרכו לתת מעצמם ולהעניק לצד השני על מנת לשמור על יציבות ואיזון לאורך זמן, שלא נדבר על עניין ותשוקה. זוגיות היא ללא ספק רכבת הרים רגשית ועשויה לכלול עליות וירידות רבות. זוגיות רבים משדרים הצלחה ואושר כלפי חוץ עשויים לאכול את עצמם מבפנים. לעתים זה יהיה אצל אחד מבני הזוג ולעתים ההרגשה תהיה הדדית של שני בני הזוג. לעתים יהיה שווה להילחם למען הזוגיות ולנסות להצית מחדש את האהבה שקצת דעכה לאורך השנים ולעתים יהיה צריך לדעת לשחרר ולעבור הלאה. אז מתי לוותר על זוגיות? בואו נבחן את הנושא מעט יותר לעומק.
עוד מאמרים:
אתר סטוצים כל המידע >>
הכרויות בווצאפ כל המידע >>
לבחון מתי לוותר על זוגיות – האם יש הבדל מעיני הגבר ומעיני האישה?
ובכן גבר או אישה לא אמורים להיות המדד הרלוונטי לאופן שבו מסתכלים על קשר זוגי או הסיכוי להחיות אותו מחדש, או אם להפריד כוחות. זה קשור בבנאדם עצמו. לעתים הגבר יהיה הצד המתוסכל, לעתים האישה ולעתים שני הצדדים. תקשורת פתוחה היא המפתח לקבלת החלטות נכונות. היא עשויה להציל זוגיות שאתם עדיין רוצים בה אך מרגישים שהלכה קצת לאיבוד לאורך השנים והיא עשויה לפתור אתכם משנים של צער ותסכול על כך שאתם לא עושים את הצעד להיפרד ולהרוויח את האושר שלכם מחדש במסלול אחר.
מתי נדע שאולי כדאי לוותר על זוגיות?
אז אם אתם חושבים מתי לוותר על זוגיות והאם זה הצעד הנכון ביותר עבורכם, הינה כמה סיטואציות שיעזרו לכם לבדוק אם כדאי לכם להישאר בקשר או לפרק אותו:
- תקשורת לקויה – אם אתם מרגישים שקשה לכם לתקשר עם הצד השני, שהוא לא מנסה אפילו להבין אתכם ושאתם מבזבזים אנרגיה רבה, זמן ומאמץ כדי למצוא שפה משותפת עם אדם שאמור להיות האדם הקרוב ביותר אליכם זה עשוי להיות מאוד מתסכל.
- רק אתם משקיעים – ייתכן ורק אתם משקיעים בזוגיות שלכם, לא רק כי אתם מרגישים כך למרות ניסיונות של הצד השני כן להשקיע, אלא כי זה באמת המצב. מתי לוותר על זוגיות אתם שואלים? כשרק צד אחד נותן או ששני הצדדים לא משקיעים בזוגיות זה סימן לדבר על זה, לראות אם אפשר לשפר את המצב בתקופה הקרובה ואם לא אז אולי כדאי לשקול לפרק את החבילה.
- הפרטנר שלכם השתנה – אחד המקרים הנפוצים ביותר הוא שלאורך השנים אנשים משתנים וזה אומר שיש סיכוי טוב שגם אתם ו/או הפרטנר שלכם תשתנו וזה כבר לא יתאים לצד השני. אולי השאיפות שלכם השתנו, ההתנהגות השתנתה, הסבלנות השתנתה, האהבה דעכה, כך או כך – ייתכן ותבינו כי אולי כדאי לוותר על הזוגיות הזו ולחפש את האושר שלכם מחדש.
לסיכום:
בסופו של דבר, החלטה לוותר על זוגיות אינה פשוטה ודורשת בחינה מעמיקה של המצב. תקשורת לקויה, תחושת השקעה חד-צדדית או שינוי משמעותי באחד מבני הזוג יכולים להוות אינדיקציות לכך שהקשר לא פועל לטובת שני הצדדים. עם זאת, לפני שמקבלים החלטה כזו, חשוב לנסות לתקן את המצב באמצעות שיחה כנה ופתוחה, להבין האם יש רצון משותף לשפר את הקשר או שהפערים הפכו לבלתי ניתנים לגישור. בין אם מחליטים להילחם למען הזוגיות או לשחרר, המטרה היא לשאוף לאושר ולרווחה רגשית.